Antena 3 CNN Externe Tatăl băiatului de 14 ani, acuzat de masacrul din SUA, a fost reținut: I-a oferit arma crimei cadou de Crăciun

Tatăl băiatului de 14 ani, acuzat de masacrul din SUA, a fost reținut: I-a oferit arma crimei cadou de Crăciun

tata baiat 14 ani atac armat sua
Tatăl i-a permis cu bună știință fiului său Colt să dețină o armă. Sursă colaj foto: Captură video Antena 3 CNN (stânga), Profimedia Images (dreapta)
de Andreea Ştefan    |    06 Sep 2024   •   09:35

Arma cu care autorul atacului de la liceul din Georgia a curmat viaţa a 4 persoane a fost un cadou primit de Crăciun de la tatăl său. Poliţiştii l-au arestat pe Colin Gray pentru că i-a permis cu bună ştiinţă fiului său să deţină o armă. Mai mult decât atât, pistolul ar fi fost cumpărat după ce autorităţile au luat legătura cu bărbatul pentru că fiul său lansase ameninţări cu împuşcarea pe internet. Acesta este acuzat de omor involuntar, crimă şi cruzime faţă de copii.

Începutul mortal al unui an școlar într-un mic oraș din nordul Georgiei a lăsat o comunitate „cu inima frântă” vineri, după ce un suspect în vârstă de 14 ani și tatăl său au fost inculpați în legătură cu atacul care a provocat moartea a doi elevi și doi profesori în această săptămână, au declarat autoritățile, potrivit CNN.

Colt Gray, elev la Liceul Apalachee din Winder, Georgia, este acuzat de patru capete de acuzare de crimă după ce anchetatorii spun că a tras cu o pușcă de tip AR în campus, miercuri dimineața, omorând patru persoane, potrivit Biroului de Investigații din Georgia. Alte nouă persoane au fost rănite, dintre care 7 au fost împușcate, a declarat GBI.

„Un tânăr a adus o armă într-o școală și a comis un act malefic, a luat vieți și a rănit multe alte persoane - nu numai fizic, ci și mental”, a declarat șeriful Jud Smith din comitatul Barrow în cadrul unei conferințe de presă joi seara.

Între timp, autoritățile au luat măsuri pentru a-l trage la răspundere pe tatăl adolescentului, Colin Gray, în vârstă de 54 de ani, după ce l-au acuzat joi de patru capete de acuzare de omucidere involuntară, două capete de acuzare de crimă de gradul doi și opt capete de acuzare de cruzime față de copii, a declarat GBI.

„Aceste acuzații provin din faptul că domnul Gray i-a permis cu bună știință fiului său Colt să dețină o armă”, a declarat directorul GBI, Chris Hosey, la conferința de presă de joi.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close