Antena 3 CNN Externe Tariq Aziz, fostul vicepremier al lui Saddam Hussein, condamnat la moarte

Tariq Aziz, fostul vicepremier al lui Saddam Hussein, condamnat la moarte

Tariq Aziz, fostul vicepremier al lui Saddam Hussein, condamnat la moarte
Tariq Aziz langa Saddam Hussein / Foto: aljazeera.net
26 Oct 2010   •   17:06

Tariq Aziz, fostul vicepremier al Irak-ului, a fost condamnat la moarte de Curtea Supremă irakiană, relatează BBC. El a fost condamnat pentru rolul său în eliminarea partidelor religioase, se arată într-un comunicat.

Se pare că Tariq Aziz, în vârstă de 74 de ani, este foarte bolnav, el suferind şi un atac cerebral. Fost ministru de externe şi vicepremier, Aziz era cunoscut ca fiind şi un consilier apropiat al lui Saddam Hussein. El a mai fost condamnat şi în trecut pentru pentru persecutarea kurzilor şiiţi şi pentru "crime împotriva umanităţii" comise în anii '80 şi '90.

“Curtea Supremă irakiană a emis un ordin de execuţie care îl vizează pe  Tariq Aziz, pentru rolul său în eliminarea partidelor religioase”, potrivit unui anunţ al televiziunii de stat irakiene.

Potrivit declaraţiilor unor oficiali, în acelaşi caz au mai fost condamnaţi la moarte fostul ministru de Interne, Sadoun Shakir şi fostul secretar privat al lui Saddam Hussein, Abed Hamoud.

Saddam Hussein, care a fost musulman sunni, a înăbuşit toate încercările de întemeiere ale unor partide rivale între anii 1980 şi 1990. El a urmărit în special partidele musulmane shia, inclusiv partidul Dawa, din care face parte actualul prim-ministru irakian, Nouri al-Maliki.

×
Subiecte în articol: condamnat la moarte
Cele mai noi știri
Parteneri
x close