Antena 3 CNN Externe Tăriceanu primeşte sprijinul lui Frattini

Tăriceanu primeşte sprijinul lui Frattini

Tăriceanu primeşte sprijinul lui Frattini
13 Apr 2007   •   08:06

Tăriceanu l-a asigurat pe Frattini, în cursul reuniunii liberal-democraţilor europeni, organizată în Croaţia, că noul Guvern va respecta angajamentele convenite cu UE. Premierul l-a informat pe oficialul european atât despre măsurile pentru reforma sectorului judiciar şi combaterea corupţiei, cât şi asupra situaţiei politice actuale din România.

"Am dat asigurări că existenţa unui stat de drept, a unei justiţii solide şi puternice, a unei atitudini ferme pentru combaterea corupţiei vor constitui obiective pe care Guvernul le va urma în continuare. Am primit asigurări că între Comisia Europeană şi Guvern va continua să funcţioneze aceeaşi relaţie de colaborare, înţelegere şi parteneriat ca şi până acum", a declarat Tăriceanu.

Detaliile privind modul de îndeplinire a obiectivelor pentru UE îi vor fi prezentate comisarului Frattini săptămâna viitoare de către miniştrii Cristian David şi Tudor Chiuariu, la reuniunea de la Luxemburg a miniştrilor de Interne şi Justiţie din statele membre UE, a precizat premierul.

Într-o conferinţă de presă susţinută, la 17 martie, la Bucureşti, înainte de restructurarea Guvernului, comisarul Franco Frattini şi-a exprimat sprijinul faţă de toate proiectele de reformă ale ministrului de atunci al Justiţiei Monica Macovei, afirmând că premierul Tăriceanu a făcut foarte bine că a păstrat-o pe aceasta în funcţia de ministru al Justiţiei.

România, care a aderat la UE 1 ianuarie, face obiectul unei supravegheri stricte din partea Comisiei Europene, în materie de Justiţie şi Agricultură, şi a depus un prim raport pe tema progreselor în aceste domenii. Comisia poate decide, în cursul unei evaluări în luna iunie, activarea sau nu a clauzei de salvgardare.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close