Antena 3 CNN Externe În ce țări poți sta fără mască de protecție în spațiile deschise

În ce țări poți sta fără mască de protecție în spațiile deschise

România renunță la mască în spații deschise, începând cu 15 mai. Din acel moment, cetățenii nu vor mai fi obligați să poarte mască decât în spațiile deschise aglomerate, precum piețe, târguri sau stațiile mijloacelor de transport în comun. Totodată, în Europa există și alte state care au renunțat la această măsură.

În ce țări poți sta fără mască de protecție în spațiile deschise
de Maria Zărnescu    |    13 Mai 2021   •   21:50

Pe lista țărilor în care cetățenii pot sta fără mască de protecție în spațiu deschis se numără Israel, Polonia sau Cehia.

Spre exemplu, în SUA, restricția a fost ridicată în cazul persoanelor vaccinate, iar în Israel această măsură a fost luată la momentul în care s-a depășit pragul de 50% din populație imunizată în fața COVID-19.

În Europa, Polonia și Cehia sunt două dintre țările care au renunțat la masca de protecție. Polonia elimină măsura începând din 15 mai iar persoanele sunt obligate să respecte o distanță de 1,5 metri între ele. În spațiile deschise aglomerate, ea va rămâne în continuare obligatorie, între persoane.

În Cehia masca de protecție nu mai este obligatorie în spații deschise, dar persoanele trebuie să respecte distanța de 2 metri, potrivit Lideratea.

La rândul lor, Italia și Ungaria iau în calcul renunțarea la masca de protecție. Italia ia în considerarea măsura, iar aceasta ar putea fi aplicată în spații deschise.

Totodată, Ungaria va renunțat la purtarea măștii de protecție în timpul activităților sportive și evenimentelor culturale la momentul la care se va atinge pragul de 4 milioane de persoane vaccinate.

×
Subiecte în articol: mască obligatorie spatii deschise tari lista
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Evaluarea Națională 2024. Subiecte la Matematică și barem de corectare
x close