Nathalie Dussert, în vârstă de 48 de ani, angajată de 13 ani a acestei companii, a aflat, împreună cu alţi 11 colegi ai săi la 12 aprilie că postul său va fi transferat în România, relatează AFP.
"Am fost concediată pe baza unui motiv personal, dar este vorba despre o concediere economică", afirmă ea. "Am avut la dispoziţie 15 zile pentru a accepta sau a refuza. A trebuit să punem întrebările corect, pentru că ne-au spus că ne vom păstra salariul din Franţa dar, ajungând la faţa locului, ni s-a făcut un nou contract românesc cu 632 de euro pe lună, fără asigurare de sănătate", a declarat ea. Dussert intenţionează să sesizeze justiţia în legătură cu acest caz.
Compania Mood Media, un grup mondial specializat în marketing senzorial, are 163 de salariaţi în Franţa. Directorul juridic al Mood Media, Bruno Besson, susţine că în cazul unui transfer de activitatea, "legea obligă" la transferul automat al contractelor şi nu permite "concedierea din motive economice". Dacă un salariat acceptă propunerea, el va câştiga "acelaşi salariu plătit de compania românească", adaugă el.
Alain Hinot de la sindicatul CGT susţine că angajatorul a "vrut să evite un plan de salvare a locurilor de muncă, mai dificil", prezentând situaţia ca pe un "pretins transfer" şi nu ca pe o delocalizare.