Antena 3 CNN Externe Ţara în care 4.000 de oameni mor zilnic din cauza poluării

Ţara în care 4.000 de oameni mor zilnic din cauza poluării

poluare.jpg
14 Aug 2015   •   14:29

Poluarea aerului ucide zilnic aproximativ 4.000 de oameni în China, susțin cercetători americani, care indică arderea cărbunelui drept contribuție cheie la acest fenomen. Studiul lor a fost publicat în revista de știință PLoS One, informează Agerpres.

Calitatea deficitară a aerului contribuie la moartea a 1,6 milioane de persoane anual, ceea ce reprezintă 17% din totalul deceselor din China, potrivit datelor științifice publicate joi de grupul de cercetare independent Berkeley Earth din SUA.

Calitatea medie a aerului pentru 38% dintre chinezi a fost "nesănătoasă", conform standardelor americane, potrivit datelor culese timp de patru luni de la 1.500 de stații terestre, au subliniat autorii studiului.

Circa 92% din populația Chinei a intrat în contact cel puțin 120 de ore cu un aer nesănătos între 5 aprilie 2014 și 5 august 2015, au declarat RichardMuller și Robert Rohde într-un comunicat de presă, pe baza datelor din teren.

"Când am fost ultima dată la Beijing, poluarea era la un nivel periculos. Fiecare oră de expunere a redus speranța mea de viață cu 20 de minute", a spus Muller, director științific al Berkeley Earth.

"Este ca și cum fiecare bărbat, femeie și copil ar fi fumat 1,5 țigări pe oră", a spus el.

O mare parte din poluarea care afectează capitala Chinei provine din zone industriale aflate la distanță destul de mare, îndeosebi Shijiazhuang (322km sud-vest), a spus Rohde, citat de DPA.

×
Subiecte în articol: China poluare decese
Parteneri
x close