Antena 3 CNN Externe Țara europeană care se teme că va fi următoarea țintă a Rusiei. Investiții masive în ”Scutul estic”: ”Să respingem războiul de la granițele noastre”

Țara europeană care se teme că va fi următoarea țintă a Rusiei. Investiții masive în ”Scutul estic”: ”Să respingem războiul de la granițele noastre”

Țările europene care au frontieră comună cu Ucraina sau Rusia sunt tot mai îngrijorate din cauza războiului.

tara europeana se teme urmatoarea tinta rusia
Țara europeană care se teme că va fi următoarea țintă a Rusiei: ”Să respingem războiul de la granițele noastre” Sursa foto: hepta / Zuma Press / Sgt. Samuel Fletcher, US Marines
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2024   •   17:44

Polonia va investi peste două miliarde de euro în securizarea şi întărirea frontierei sale estice, care este de asemenea frontiera Uniunii Europene în faţa unor potenţiali duşmani, a declarat sâmbătă prim-ministrul Donald Tusk, potrivit ziare.com.

"Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi", adică circa 2,34 de miliarde de euro, "în securitatea noastră şi mai ales în securizarea frontierei noastre estice", a declarat Tusk, prezentând un proiect numit "Scutul estic".

"Acest sistem de fortificaţii, de întărire a celor 400 de kilometri de frontieră cu Rusia şi Belarus, va fi un element de descurajare, o strategie pentru a respinge războiul de la frontierele noastre", a adăugat Tusk, precizând că lucrări în acest sens au fost deja demarate.

Polonia, al cărei teritoriu se învecinează cu exclava rusă Kaliningrad şi cu Republica Belarus, precum şi cu Ucraina, se teme că ar putea deveni următoarea ţintă a Moscovei.

×
Subiecte în articol: Polonia frontiera razboi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close