Antena 3 CNN Externe Țara europeană în care misoginismul va fi tratat ca o formă de extremism

Țara europeană în care misoginismul va fi tratat ca o formă de extremism

GettyImages-1202490688
Țara europeană în care misoginismul va fi tratat ca o formă de extremism. Foto: Getrty Images
de Ioana Coman    |    18 Aug 2024   •   16:53

Misoginismul va fi tratat ca o formă de extremism în noile planuri guvernamentale, a anunțat Ministerul britanic de Interne, potrivit BBC.

Ministrul britanic de Interne, Yvette Cooper,  a ordonat o revizuire a strategiei împotriva extremismului din Marea Britenie pentru a determina cel mai bun mod de a aborda amenințările reprezentate de ideologiile dăunătoare.

Revizuirea va analiza ura față de femei ca fiind una dintre tendințele ideologice despre care guvernul spune că se află în plină ascensiune.

Potrivit ministrei, există o creștere a extremismului „atât online, cât și pe străzile noastre”, care „amenință comunitățile și democrația noastră”.

Cercetarea va analiza ascensiunea extremismului islamist și de extremă dreaptă în Marea Britanie, precum și tendințele ideologice mai largi, inclusiv misoginia extremă sau convingerile care se încadrează în categorii mai largi, cum ar fi violența. Se vor analiza, de asemenea, cauzele și conduita radicalizării tinerilor.

Yvette Cooper  a spus că strategia va „cartografia și monitoriza tendințele extremiste” pentru a afla cum să îndepărteze oamenii de la ele.

De asemenea, va „identifica orice lacune în politica existentă care trebuie abordată pentru a restrânge influența celor care răspândesc convingeri și violență dăunătoare și pline de ură”, a mai spus ea.

Potrivit acesteia,  acțiunea împotriva extremismului a fost „prost aplicată” în ultimii ani.

Nu este prima dată când guvernul britanic consideră misoginismul o formă de extremism.

De câțiva ani există îngrijorare în jurul „culturii Incel”, o mișcare online formată în principal de bărbați tineri care se descriu drept „celibatari involuntari” și dau vina pe femei și „bărbați alfa” pentru problemele lor.

O crimă în masă în Plymouth în 2021, comisă de către Jake Davison, în vârstă de 22 de ani, care a ucis cinci persoane înainte de a se împușca mortal, a fost legată de ideologia Incel.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close