Antena 3 CNN Externe Țara din Europa care va interzice complet telefoanele în școli și licee din 2025

Țara din Europa care va interzice complet telefoanele în școli și licee din 2025

telefoane interzise scoala getty
Experimentarea acestei „pauze digitale” va începe în această toamnă, în 2024, în aproape 200 de școli. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    27 Aug 2024   •   23:33

Ministrul demisionar al Educației din Franța, Nicole Belloubet, a anunțat marți implementarea unei „pauze digitale” în școli și licee. Potrivit BFMTV, interdicția experimentală a telefoanelor mobile în „aproape 200 de licee” ar putea fi pusă în aplicare de la începutul noului an școlar. Pauza digitală va fi testată înainte de a fi extinsă la nivel național începând din ianuarie 2025.

Nicole Belloubet a ținut o conferință de presă marți, pentru a inaugura anul școlar 2024-2025. Chiar dacă guvernul actual se ocupă acum doar de „afacerile curente”, ea a dorit să apere ultimele reforme întreprinse, să precizeze noile măsuri importante, exprimând în același timp unele îngrijorări cu privire la bugetul ministerului său. În plus, ea a asigurat că pentru ea „începutul anului școlar este pregătit”.

Nicole Belloubet a declarat că dorește generalizarea interzicerii telefoanelor mobile în școlile și liceele franceze începând cu ianuarie 2025. Ea a subliniat importanța acestei „pauze digitale” pentru a promova un climat de învățare mai liniștit. Experimentul va fi lansat în 200 de colegii pilot la începutul anului școlar.

„Experimentarea acestei pauze digitale va începe în această toamnă, în 2024, în aproape 200 de școli secundare, și ar trebui să fie posibilă implementarea acestei pauze digitale la nivel general din ianuarie 2025”, a spus Ministrul demisionar al Educației din Franța.

Concret, elevii vor trebui să își pună smartphone-ul într-un dulap la sosirea în instituția de învățământ.

Ministrul a explicat că această decizie a fost luată în urma unui raport al experților privind „impactul expunerii tinerilor la lumina ecranelor,” la cererea președintelui Emmanuel Macron.

„Cu toate acestea, nu intenționăm să interzicem utilizarea tehnologiei digitale în scopuri educaționale”, a subliniat Nicole Belloubet. Astfel, ministrul a reiterat importanța inteligenței artificiale în școli și licee, solicitând elaborarea unei foi de parcurs specifice pentru sistemul educațional francez. „Trebuie să le oferim profesorilor posibilitatea de a folosi inteligența artificială”, a adăugat ea.

×
Subiecte în articol: Franta telefoane şcoală Nicole Belloubet
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close