Antena 3 CNN Externe Țara care interzice grupurile de turiști în plin sezon estival | Nici difuzoarele nu mai sunt acceptate

Țara care interzice grupurile de turiști în plin sezon estival | Nici difuzoarele nu mai sunt acceptate

Vara a venit, iar cei mai mulți dintre oameni își pregătesc bagajele pentru a pleca în vacanță. În plin sezon de concedii, există țări care au introdus fie anumite taxe pentru turiști, fie au interzis grupurile mai mari pentru a evita supraaglomerarea zonelor de interes.

tara care interzice grupurile turisti
Țara care interzice grupurile de turiși în plin sezon estival | Nici difuzoarele nu mai sunt acceptate
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2024   •   16:45

Autoritățile din Veneția au interzis grupurile mari de turiști și difuzoarele. Măsura are rolul de a limita numărul de turiști din oraș. Anterior, a fost introdusă o taxă zilnică pentru turiști.

La Veneția au intrat în vigoare noi reguli care interzic difuzoarele și limitează dimensiunile grupurilor turistice la 25 de persoane.

Măsurile au fost introduse pentru a limita impactul turismului excesiv asupra orașului italian, spun oficialii, potrivit BBC. Canalele orașului sunt unele dintre cele mai vizitate locuri din Europa.

La începutul anului, Veneția a introdus o taxă de intrare de 5 euro pe zi tot cu scopul de a limita numărul turiștilor.

Turismul excesiv este cea mai mare problemă pentru Veneția. Orașul are o populație de aproximativ 250.000 de oameni și a fost vizitat de peste 13 milioane de oameni în 2019.

Numărul de vizitatori a scăzut de atunci, dar se așteaptă să crească din nou în următorii ani.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vasile Bănescu s-a retras din funcția de purtător de cuvânt al BOR
x close