Antena 3 CNN Externe Ţara care înfruntă seceta cu măsuri extreme: sacrificarea elefanților și altor animale pentru a face față penuriei de hrană

Ţara care înfruntă seceta cu măsuri extreme: sacrificarea elefanților și altor animale pentru a face față penuriei de hrană

Elefanti - getty
83 de elefanți vor fi sacrificați, iar carnea lor va fi alocată programului de ajutorare în caz de secetă. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    27 Aug 2024   •   20:49

Namibia intenţionează să sacrifice 723 de animale sălbatice, inclusiv 83 de elefanţi, şi să distribuie carnea lor către oamenii care se confruntă cu o penurie de hrană din cauza secetei severe din sudul Africii, a anunţat Ministerul Mediului din această ţară, citat de Reuters, informează Agerpres. 

Sacrificarea va avea loc în parcuri naturale şi în arii comunale unde autorităţile cred că numărul animalelor a depăşit resursele disponibile de apă şi de păşunat, a precizat luni ministerul namibian.

Africa de Sud se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimele decenii, iar Namibia şi-a epuizat deja 84% din rezervele alimentare luna trecută, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Aproape jumătate din populaţia Namibiei ar urma să se confrunte cu niveluri înalte de insecuritate alimentară în lunile viitoare.

Din cauza secetei atât de severe, conflictele dintre oameni şi animale sunt aşteptate să se intensifice dacă autorităţile nu intervin, a adăugat Ministerul Mediului din Namibia.

"În acest scop, 83 de elefanţi din zone identificate de conflict vor fi sacrificate, iar carnea lor va fi alocată programului de ajutorare în caz de secetă", au transmis reprezentanţii ministerului.

Namibia intenţionează să sacrifice, de asemenea, 30 de hipopotami şi 60 de bivoli, precum şi 50 de antilope impala, 100 de antilope gnu, 300 de zebre şi 100 de antilope-elan.

157 de animale au fost deja împuşcate de vânătorii profesionişti şi companiile angajate de către guvern, furnizând peste 56.800 de kilograme de carne.

"Această acţiune este necesară şi în conformitate cu mandatul nostru constituţional prin care resursele naturale sunt folosite pentru binele cetăţenilor namibieni", a precizat Ministerul Mediului din această ţară.

Potrivit estimărilor, peste 200.000 de elefanţi trăiesc într-o zonă de conservare care grupează teritorii din cinci ţări din sudul Africii - Zimbabwe, Zambia, Botswana, Angola şi Namibia -, făcând din acea regiune căminul uneia dintre cele mai mari populaţii de elefanţi din lume. Sute de elefanţi au murit în Botswana şi în Zambabwe în 2023 din cauza secetei.

×
Subiecte în articol: elefanti Namibia seceta hrana
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close