Antena 3 CNN Externe "Tancuri rusești la Varșovia sau Praga!" Avertismentul lui Volodimir Zelenski

"Tancuri rusești la Varșovia sau Praga!" Avertismentul lui Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că Rusia trebuie oprită, pentru ca tancurile Moscovei să nu ajungă în capitalele europene.

Zelenski
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2022   •   20:06

Zelenski s-a adresat într-o intervenție video celor 44 de lideri politici prezenți la Praga pentru prima reuniune a Comunității Politice Europene (CPE).

El le-a cerut acestora arme pentru sprijinul contraofensivei ucrainene.

''Agresorul trebuie să fie pedepsit. Acest război trebuie să fie câștigat acum, pentru ca flota rusă să nu poată bloca celelalte porturi de la Marea Neagră, de la Mediterana sau din orice altă mare şi pentru ca tancurile ruse să nu avanseze spre Varșovia sau Praga'', a spus liderul ucrainean.

Zelenski a spus că actuala contraofensivă a forțelor ucrainene va continua.

Ucraina anunță că a recucerit zeci de localități din Herson

Ucraina a anunțat, joi, că a reluat controlul asupra a încă 400 de kilometri pătrați în sudul țării, unde avansul militar al Kievului a pus trupele ruse sub presiune.

Armata ucraineană a precizat că de la 1 octombrie a recucerit 29 de localități din regiunea Herson, care fuseseră ocupate de ruși.

În regiunea Doneţk, un alt teritoriu anexat de Rusia în estul Ucrainei, cel puțin 14 persoane au fost ucise şi trei rănite în ultimele 24 de ore în zonele aflate sub controlul Kievului, potrivit președinției ucrainene.

Pe plan diplomatic, Uniunea Europeană a aprobat un nou set de sancțiuni contra Moscovei.

În acest timp, grupul statelor OPEC+ a decis o scădere drastică a cotelor producției de petrol pentru a susține prețurile, în contextul în care hidrocarburile rămân principala sursă de venituri pentru Rusia.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Varsovia Praga
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close