Antena 3 CNN Externe Tanc rusesc modern T-80BV, dezmembrat cu tunul de ucraineni

Tanc rusesc modern T-80BV, dezmembrat cu tunul de ucraineni

Clipurile care scot la suprafață ororile războiului au invadat internetul de la declanșarea "operațiunii speciale" a Rusiei în Ucraina.

T-80BV - before and after
Sursa foto: hepta / Twitter @DefenceU
de Adrian Iclozan    |    11 Oct 2022   •   20:02

După aproape opt luni și zeci de mii de morți, militari și civili, pare că acest conflict și-a epuizat capacitatea de a mai atrage atenția publicului larg, altfel decât prin atrocități și mai mari.

Însă există excepții, iar una apare într-un scurt material de pe contul de Twitter al guvernului ucrainean.

"Mulți sunt interesați să vadă cum este asamblat un tanc. Militarii Forțelor armate ale Ucrainei au dezmembrat un tanc rusesc T-80BV în bucăți mici cu ajutorul unui obuzier M777. 'Russiștii' (termen depreciativ realizat din combinația cuvintelor 'rus' și 'rasist', n.r.) nu vor putea să-l asambleze la loc. Oamenii noștri au exagerat un pic", se spune în textul care precedă clipul.

Acesta, la rândul său, are propriul comentariu titrat, care descrie scena cadru cu cadru.

"Deci, acesta este tancul. Cred că a fost atacat, a fost lovit și a luat foc. Unul dintre (obuzierele noastre) 777. L-au lovit, a început să ardă, a ars o vreme apoi carena a explodat. Aici e o parte din carenă. Și aici, lângă motor. Iar turela a ajuns aici", se aude o voce de bărbat, în timp ce camera panoramează pentru a surprinde resturile menționate de vorbitor.

Varianta de bază pentru T-80BV a fost proiectată pe vremea Uniunii Sovietice

"O parte din șenile a zburat până la o casă căreia i-a spart geamul", continuă vocea.

Într-adevăr, în depărtare se vede o casă ce pare să fi avut de suferit în urma confruntării neașteptate cu bucățile zburătoare de tanc.

T-80BVM este ultima variantă a modelului T-80, acesta din urmă fiind un car de luptă intrat în serviciul armatei ruse în 1976, pe vremea Uniunii Sovietice.

Cântărește peste 40 de tone, are o lungime aproape 10 metri (inclusiv țeava tunului), o lățime de 3,4 metri și o înălțime de 2,2 metri.

Este dotat cu un tun cu țeavă lisă de 125 mm și deservit de un echipaj de trei oameni.

Fotomontaj: tanc T-80BV întreg (stânga) și făcut bucăți de ucraineni (dreapta)

×
Subiecte în articol: T-80BV obuzier M777 Ucraina
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close