Antena 3 CNN Externe Tânărul ucis la metrou, subiect de film

Tânărul ucis la metrou, subiect de film

Tânărul ucis la metrou, subiect de film
15 Feb 2007   •   23:03

Regizorul Stephen Frears, nominalizat la Oscar pentru filmul "The Queen", va fi producătorul unui film despre uciderea, într-o staţie de metrou din Londra, a unui tânăr brazilian confundat cu un atentator sinucigaş. Regizorul filmului, Henrique Goldman, a declarat pentru ziarul "London Independent" că pelicula nu va aborda din punct de vedere politic subiectul, ci va prezenta ?părţile bune şi rele ale incidentului, aşa cum s-a întâmplat el?. El spune că se va axa pe felul în care acest incident a schimbat viaţa rudelor şi prietenilor lui Jean Charles de Menezes.

Brazilianul a fost împuşcat cu opt focuri de armă, în metroul londonez, la o zi după atentatele eşuate din luna iulie a anului 2005. Poliţiştii au susţinut că suspectul ar fi fugit pe scara metroului şi ar fi sărit bariera de la intrare, însă presa a demonstrat că Jean Charles de Menezes a intrat cu bilet şi chiar a cumpărat un ziar. Mai mult, el nu s-a opus arestării.

Familia brazilianului a cerut demisia şefului poliţiei londoneze, dar nu s-a întâmplat nimic. De asemenea, ofiţerii implicaţi în uciderea tânărului nu au fost sancţionaţi în nici un fel. Poliţia şi-a cerut scuze.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close