Antena 3 CNN Externe O tânără moldoveancă a fost găsită moartă, pe jumătate dezbrăcată, pe o plajă din Italia

O tânără moldoveancă a fost găsită moartă, pe jumătate dezbrăcată, pe o plajă din Italia

O tânără moldoveancă, în vârstă de 33 de ani, a fost găsită moartă, pe jumătate dezbrăcată, pe o plajă din Italia.

galina banea
O tânără moldoveancă a fost găsită moartă, pe jumătate dezbrăcată, pe o plajă din Italia Sursa foto: Facebook
de Alin Tarnovschi    |    31 Aug 2023   •   14:11

Galina Banea a ajuns în Italia, în urmă cu două săptămâni, ca turistă. Luni dimineaţă, 28 august 2023, în jurul orei 06.30, două femei care se plimbau pe plaja din Porto Sant’Elpidio (provincia Fermo, regiunea Marche) au găsit-o pe Galina moartă, pe jumătate dezbrăcată, întinsă pe spate, cu mâinile încrucişate pe piept.

Martorele au sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112, iar poliţia şi procurorii au deschis o anchetă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Trupul neînsufleţit al tinerei din Republica Moldova a fost ridicat de medicii legişti, care au stabilit, după o primă examinare, că aceasta a murit înecată. Mai mult, pe trupul ei nu au fost găsite urme de violenţă, notează jurnaliştii La Stampa.

Totuşi, necropsia care urmează a fi efectuată va stabili cu exactitate cauza morţii.

Ancheta i-a condus pe poliţişti la câţiva martori care au declarat că în noaptea precedentă tânăra a fost văzută în compania a doi bărbaţi, unul dintre ei fiind un român în vârstă de 33 de ani. Astfel, anchetatorii cercetează şi ipoteza unei crime, dar şi pe cea a unei morţi accidentale prin înec.

Cei doi bărbaţi cu care tânăra moldoveancă a fost văzută au fost identificaţi şi audiaţi de poliţişti, însă autorităţile nu au anunţat dacă aceştia sunt suspecţi sau dacă au fost luate măsuri împotriva lor.

Potrivit jurnaliştilor italieni, Galina Banea era pasionată de gastronomie şi chiar a fost în România pentru a obţine viza turistică cu care a ajuns în Italia. Ea îşi închiriase o cameră în localitatea Porto Sant’Elpidio, însă autoritățile au aflat că își petrecea mult timp în casa unuia din bărbații cu care a fost văzută în ultimele ore din viaţa sa.

×
Subiecte în articol: Italia Porto Sant’Elpidio
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close