Antena 3 CNN Externe Tânără irakiană ucisă de propria familie

Tânără irakiană ucisă de propria familie

Tânără irakiană ucisă de propria familie
13 Iun 2007   •   07:51

O tânără irakiană de numai 20 de ani a fost omorâtă din ordinul tatălui ei, care nu era de acord cu iubitul fiicei lui. S-a întâmplat în Marea Britanie, anul trecut. Acum totul a ieşit la iveală, iar tatăl criminal şi complicii acestuia îşi aşteaptă sentinţa. Calvarul tinerei, stabilită în Marea Britanie, a început în momentul în care s-a îndrăgostit de un bărbat pe care familia nu l-a acceptat. Tatăl fetei, orbit de furie, a ameninţat-o că o va ucide dacă se mai vede cu el.

Prima tentativă de ucidere a femeii a avut loc în decembrie 2005. ?A venit în cameră spre mine şi purta mănuşi. M-am ridicat să ies. Tatăl meu mi-a spus să nu plec, apoi a ieşit din încăpere, moment în care am fugit spre uşa care dă în grădină. Am văzut mai multe femei afară şi am strigat după ajutor. Apoi am spart geamurile cu ambele mâini. Nimeni nu a sărit în ajutorul meu aşa că am alergat spre gard şi am sărit afară din curte?, a declarat victima, Banaz Mahmod, în 2005.

Tânăra a ajuns la spital unde a fost tratată pentru rănile suferite. Aici a şi chemat poliţia în speranţa că o va ajuta. Dar autorităţile nu au luat-o în serios, ba chiar au acuzat-o de distrugere, pentru geamurile sparte.

În cele din urmă, fata a căzut pradă furiei familiei în ianuarie 2006. A fost ucisă prin strangulare, îndesată într-un geamantan şi îngropată în curtea casei. Cadavrul său a fost descoperit după 3 luni. Abia atunci poliţia a început o anchetă. Tatăl fetei a fost găsit vinovat şi îşi aşteaptă pedeapsa care va fi pronunţată luna viitoare. Ceilalţi complici, unchii fetei, sunt daţi în urmărire generală.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close