Antena 3 CNN Externe Tânără de 21 de ani, din Bihor, arestată fiindcă ar fi ajutat la torturarea și uciderea unui cetățean francez la Nisa

Tânără de 21 de ani, din Bihor, arestată fiindcă ar fi ajutat la torturarea și uciderea unui cetățean francez la Nisa

O tânără de doar 21 de ani, originară din județul Bihor, este bănuită că a participat la torturarea și uciderea unui francez din Nisa. Până acum fuseseră prinși doar cei doi complici ai fetei, un român și un spaniol.

Tânără de 21 de ani, din Bihor, arestată fiindcă ar fi ajutat la torturarea și uciderea unui cetățean francez la Nisa
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Simion    |    28 Mai 2020   •   17:59

Deși crima ar fi fost pusă la cale la Nisa, în 2019, tânăra româncă a fost ridicată de oamenii legii abia în urmă cu două zile, dintr-un cartier al orașului Salonta, județul Bihor. A fost arestată pentru 15 zile, urmând ca apoi să fie predată autorităților franceze.

Se pare că, în iulie 2019, cei trei ar fi torturat și ucis un bărbat de 60 de ani pe care ar fi vrut să-l jefuiască.

”I-au aplicat acestuia mai multe lovituri. În actele medico-legale se precizează că au fost aplicate peste 60 de lovituri, în urma atacului, victima decedând. (...) Pe numele persoanei solicitate a fost emis un mandat european de arestare de către autoritățile judiciare din Franța”, a explicat Tiberiu Sigheartău, purtător de cuvânt Parchetul Curții de Apel Oradea.

Autoritățile au spus că tânăra a stat, până acum doi ani, într-un centru de plasament din Tinca.

”A stat la noi pe o perioadă de 5 ani. Pot să spun despre evoluția ei că a fost una foarte pozitivă, vizavi de beneficiari, vizavi de personal. Dat fiind situația actuală și noi am rămas marcați de ce s-a întâmplat și chiar nu credem că fapta a fost savârșită de ea, ci prezența ei la incidentul respectiv. E foarte dureros și cade peste noi așa, ca o bombă”, a afirmat Ionela Dejeu, director Centrul de Plasament Tinca.

×
Subiecte în articol: Bihor nisa
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close