Antena 3 CNN Externe Talibanii refuză ca medicii să îi trateze pe ostaticii sud-coreeni

Talibanii refuză ca medicii să îi trateze pe ostaticii sud-coreeni

Talibanii refuză ca medicii să îi trateze pe ostaticii sud-coreeni
04 Aug 2007   •   11:35

Talibanii din Afganistan au refuzat vizita unor medici pentru examinarea celor 21 de ostatici sud-coreeni, dintre care unii sunt bolnavi. Negocierile pentru eliberarea ostaticilor sunt din nou în impas. În Coreea de Sud se cere intervenţia Statelor Unite pentru soluţionarea crizei. Americanii au, însă, şi o altă problemă în Afganistan: un bombardament asupra talibanilor pare să fi făcut numeroase victime civile.

O echipă de medici afgani a sosit ieri în provincia unde au fost capturaţi sud-coreenii, în speranţa că-i va putea trata pe ostaticii bolnavi. Talibanii au respins, însă, vizita medicilor. Ei au confirmat că doi ostatici sunt „foarte bolnavi” dar au adăugat că nu-i vor elibera decât în schimbul unor talibani deţinuţi de guvern. În Coreea de Sud, familiile ostaticilor sunt tot mai îngrijorate de ştirile că unii dintre ei sunt bolnavi.

Biserica protestantă, din care fac parte ostaticii, a organizat o veghe la ambasada americană din Seul. Manifestanţii au cerut retragerea trupelor sud-coreene din Afganistan şi au criticat Statele Unite, cărora le-au cerut, în acelaşi timp, să se implice în eliberarea ostaticilor.

În sudul Afganistanului, într-o zonă controlată de talibani, localnicii susţin că aproape 200 de civili au fost ucişi sau răniţi în urma unui atac aerian al coaliţiei internaţionale. Coaliţia afirmă, însă, că raidul a fost îndreptat împotriva unei adunări a şefilor talibani şi că în zonă nu se aflau civili. Relatările contradictorii nu au putut fi verificate din surse independente.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close