?Precedentul care s-ar stabili prin împărţirea Serbiei împotriva voinţei sale - pentru că asta înseamnă impunerea independenţei în Kosovo - poate duce la escaladarea multor conflicte existente, reactivarea unor conflicte îngheţate şi instigarea la cine ştie câte noi conflicte?, a declarat Boris Tadici. Acesta a adăugat că soluţia optimă este ca Serbia, inclusiv Kosovo, să fie integrată în Uniunea Europeană. Guvernul sârb a amânat, însă, semnarea unui acord de cooperare cu Uniunea, ca protest faţă de eventuala independenţă a provinciei. Ministrul sârb pentru Kosovo susţine că albanezii kosovari vor proclama unilateral independenţa provinciei la 17 februarie.
Liderii de la Priştina nu confirmă, dar nici nu dezmint informaţia. ?Frica şi ameninţările au luat sfârşit în Kosovo încă de acum 10 ani. Pot doar să confirm că astăzi avem de la vreo sută de state asigurări că sunt gata să ne recunoască independenţa?, declara Hashim Thaci, prim-ministru al provinciei Kosovo. Tensiunea din jurul provinciei Kosovo se află, probabil, la originea unui incident violent produs vineri la Belgrad.
O explozie a avariat un centru comercial deţinut de o firmă din Slovenia. Într-un alt oraş sârbesc, un centru al aceleiaşi firme slovene a fost ţinta unei alarme false cu bombă. Fostă republică iugoslavă, Slovenia deţine preşedinţia Uniunii Europene şi din acest motiv este puternic criticată de unii demnitari sârbi, deşi are o atitudine prudentă faţă de Kosovo.
Antena 3