Antena 3 CNN Externe Sute de site-uri percep comisioane ilegale biletelor de avion

Sute de site-uri percep comisioane ilegale biletelor de avion

Sute de site-uri percep comisioane ilegale biletelor de avion
15 Oct 2007   •   19:18

Câteva sute de site-uri care vând bilete de avion ar putea fi amendate sau chiar blocate. Aceste măsuri vor fi aplicate numai în cazul în care se dovedeşte că site-urile respective încalcă legislaţia comunitară prin adăugarea unor taxe suplimentare la preţurile date publicităţii. 17 state europene au început o anchetă pentru a vedea dacă biletele de avion vândute online respectă reglementările privin protecţia consumatorului.

Principala problemă a comisarilor europeni este că la preţul de vânzare al biletului, site-ul încasează un comision, care nu este afişat de la început. Acesta îi este prezentat potenţialului client abia după ce a făcut alegerea. Iar Bruxelles-ul consideră acest sistem o formă de înşelătorie.

Nu numai taxele suplimentare, ci şi termenii şi condiţiile impuse la efectuarea achiziţiei online au făcut obiectul investigaţiei, unele site-uri fiind suspectate de publicarea acestora în limbi străine, pe care consumatorii nu le înţeleg. În plus, mulţi consumatori sunt tentaţi să accepte condiţii care nu respectă legislaţia europeană. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii a 17 state europene, care au început o anchetă pentru a verifica corectitudinea celor care se ocupă de vânzarea online a biletelor de avion.

Investigaţia a început luna trecută, dar merge greu. Sunt sute de astfel de site-uri, aşa că va mai dura două sau chiar trei luni până la obţinerea rezultatelor finale. Abia atunci, Comisia Europeană va stabili cu certitudine ce site-uri funcţionează legal, iar cele care încalcă reglementările europene pentru protecţia consumatorului vor fi aspru pedepsite. Sancţiunile vor începe cu amenzi şi vor ajunge până la închiderea site-urilor care îşi înşeală clienţii.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close