Antena 3 CNN Externe Sute de refugiaţi care încercau să traverseze Mediterana, arestaţi de autorităţile libiene

Sute de refugiaţi care încercau să traverseze Mediterana, arestaţi de autorităţile libiene

refugiati.jpg
Foto: Agerpres/EPA
08 Oct 2015   •   17:58

Aproximativ 300 de imigranţi au fost arestaţi de autorităţile libiene, după ce au încercat să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, potrivit unui reprezentant al serviciilor libiene de combatere a imigraţiei clandestine, citat de site-ul publicaţiei Le Figaro.

"După ce am primit informaţii despre locul de îmbarcare, am reuşit să reţinem 289 de imigranţi care se pregăteau să traverseze Mediterana în direcţia Europei", a precizat, joi, Taher el-Naas, şeful departamentului de investigaţii din cadrul Organizaţiei de combatere a imigraţiei clandestine cu sediul în Tripoli, capitala Libiei.
Dintre imigranţii arestaţi, peste 100 erau cetăţeni senegalezi. Ei au fost descoperiţi într-o localitate situată la 10 kilometri est de Tripoli (aflat în nordul Libiei, la ieşirea către Marea Mediterană), a adăugat Taher el-Naas.
El a mai precizat că "unii dintre imigranţii reţinuţi nu sosiseră în Libia mai mult de două-trei zile, în timp ce alţii se aflau de o perioadă mai lungă pe teritoriul libian".
Imigranţii au fost "transferaţi către un centru de detenţie din centrul capitalei Tripoli", a indicat un purtător de cuvânt al Organizaţiei de combatere a imigraţiei clandestine din Libia.
Aproximativ 630.000 de persoane au intrat ilegal în Europa de la începutul anului 2015, a afirmat, luni, Fabrice Leggeri, directorul agenţiei europene de supraveghere a frontierelor, Frontex.
Circa 3.000 de persoane au murit sau au fost date dispărute în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în UE, începând din ianuarie, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close