Antena 3 CNN Externe Sute de oameni în stradă, contra lui Trump. ”Această alegere are consecinţe asupra lumii întregi, nu doar pentru SUA”

Sute de oameni în stradă, contra lui Trump. ”Această alegere are consecinţe asupra lumii întregi, nu doar pentru SUA”

proteste.jpg
de M.Z.    |    19 Noi 2016   •   21:17

Între 300 şi 400 de persoane, mai ales americani, au manifestat sâmbătă la Paris pentru a protesta faţă de alegerea republicanului Donald Trump la Casa Albă, pe care l-au acuzat de ”rasism” şi de ”sexism”, transmite AFP. 

”Nu suntem aici pentru a contesta rezultatul alegerilor, noi respectăm procesul democratic. Dar, în schimb, noi nu respectăm valorile sale”, a explicat pentru AFP Youssef Almujhrabi, un student american instalat la Paris de şase luni. 

Manifestanţii au defilat până la Turnul Eiffel, cu bannere sau pancarte pe care scria ”Paris contra Trump” sau ”Construiţi un zid în jurul lui Trump, voi plăti pentru asta”, aluzie la zidul pe care miliardarul a promis, în campanie, că îl va ridica la frontiera cu Mexicul. 

Unii, precum Jessie Kanelos care munceşte la Paris de câteva luni, au venit pentru a se revigora. ”Am plâns mult timp de două zile după alegeri. Încă sunt şocată, dar trebuie să continuăm şi a fi aici mă ajută mult”, a mărturisit aceasta. 

Şi unii francezi s-au alăturat marşului. ”Această alegere are consecinţe asupra lumii întregi, nu doar pentru SUA”, a subliniat unul dintre organizatori, Sylvestre Jaffard, la postul de radio France Info, cu referire la criticile exprimate de Donald Trump contra NATO, acordului ONU asupra mediului sau acordului privind dosarul nuclear iranian. 

De la victoria şoc a magnatului imobiliar, pe 8 noiembrie, mai multe manifestaţii au avut loc în SUA pentru a denunţa retorica adesea incendiară a republicanului în timpul campaniei, notează AFP, care adaugă că astfel de adunări au avut loc la Berlin şi Londra.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump proteste paris
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close