Antena 3 CNN Externe Sute de africani şi chinezi, sclavi pe nave de pescuit din Europa (VIDEO)

Sute de africani şi chinezi, sclavi pe nave de pescuit din Europa (VIDEO)

Sute de africani şi chinezi, sclavi pe nave de pescuit din Europa (VIDEO)
01 Oct 2010   •   16:10

Probe şocante, care dovedesc existenţa sclaviei în zilele noastre au fost descoperite la bordul unor nave de pescuit din Europa. Anchetatorii au descoperit sute de africani, chinezi şi sud-americani, care erau obligaţi să muncească zile la rând fără întrerupere, fără bani sau mâncare.

Cotidianul britanic "The Guardian" a prezentat un reportaj incredibil despre existenţa sclaviei pe vasele de pescuit, inclusiv în apele europene. Încarcerarea, violenţă, reţinerea salariilor, confiscarea documentelor de identitate, izolarea la bord de luni de zile sau ani şi lipsa apei potabile. Sunt câteva dintre neregulile descoperite de un grup care se ocupa cu protecţia mediului.

Anchetatorii au descoperit că oamenii erau totuşi angajaţi prin intermediul agenţiilor de recrutare. Ţinta lor erau oamenii din ţările subdezvoltate, în special din zonele rurale.

Asociaţia care a descoperit abuzurile voia să afle detalii despre pescuitul ilegal în apele Europene. În schimb au aflat lucruri cutremurătoare despre încălcări fragrante ale drepturilor omului.

Toate navele inspectate aveau documente eliberate de Uniunea Europeană, indicând că respectă, în mod teoretic, cele mai stricte standarde de funcţionare.

Antena 3

 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close