Antena 3 CNN Externe Suspectul tentativei de asasinat asupra lui Trump a stat ascuns 12 ore în tufiș. Reşedinţa Mar-a-Lago era ţinta intruşilor din China

Suspectul tentativei de asasinat asupra lui Trump a stat ascuns 12 ore în tufiș. Reşedinţa Mar-a-Lago era ţinta intruşilor din China

Filmul presupusei tentative de asasinat asupra lui Trump
Poliția americană l-a reținut pe Ryan Wesley Routh (stânga), suspect în presupusa tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Sursă foto: Profimedia Images
de Mihai Paul    |    17 Sep 2024   •   11:22

Suspectul tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump s-a ascuns timp de aproape 12 ore în tufișurile de la reşedinţa Mar-a-Lago înainte ca Trump să joace un meci de golf neprogramat la clubul său de pe malul oceanului din Florida.

Autoritățile spun că acest incident pare a fi a doua încercare de asasinare a fostului președinte în tot atâtea luni.

Duminică după-amiază Trump și bunul său prieten, dezvoltatorul imobiliar Steve Witkoff, au ajuns pe terenul Trump International Golf Club din West Palm Beach.
Fostul președinte se afla pe al cincilea teren, o zonă adiacentă drumurilor aglomerate din apropierea Aeroportului Internațional Palm Beach, când un membru al dispozitivului său de protecție a zărit o pușcă ieșind din frunziș lângă cea de-a șasea gaură. Trump, care a fost evacuat nevătămat, a povestit luni seară că a auzit „probabil patru sau cinci” împușcături răsunând în apropiere.

Un agent al Serviciului Secret care a gândit rapid a deschis focul în direcția suspectului, care se afla la aproximativ 300-500 de metri distanță și nu avea o vedere clară față de Trump, au spus anchetatorii federali.

„Serviciul secret a știut imediat că sunt gloanțe și m-au prins”, a spus Trump în timpul unui eveniment transmis în direct pe X, fost Twitter, din stațiunea sa Mar-a-Lago.
„Ne-am urcat în maşini și ne-am deplasat destul de bine. Eram cu un agent, iar agentul a făcut o treabă fantastică”.

Omul înarmat - despre care anchetatorii spun că nu a tras niciun foc - a fost ascuns de arbuștii bine îngrijiți și de palmierii înalți care mărginesc perimetrul traseului cu 27 de găuri.
Bărbatul a pândit acolo, pe partea publică a unui gard, de la 01:59, ora locală, duminică dimineață, potrivit înregistrărilor de pe telefonul mobil, citate de oficiali federali, conform BBC.

Suspectul era echipat cu două camere digitale, o pungă de plastic neagră cu alimente, o pușcă semiautomată în stil SKS - o armă cu o rază de acțiune de aproape 440 de metri - și o lunetă pentru a-și mări obiectivul.

Două chinezoaice au pătruns ilegal în complexul lui Trump

Mar-a-Lago, proprietatea de pe malul oceanului, cu ziduri de piatră şi 114 camere, caracterizată drept ​​„Casa Albă de Iarnă”, a fost mult timp un coşmar pentru profesioniștii în securitate națională și informații de la Washington. Atmosfera sa de club, lista extinsă de oaspeți dubioşi și atitudinea deschisă a lui Donald Trump au constituit o ameninţare pentru păstrarea celor mai strânse secrete ale guvernului.

La Mar-a-Lago, îngrijorările legate de faptul că Trump ar dezvălui secrete guvernamentale de înalt nivel au fost amplificate.  Complexul este un club de piscină, spa, restaurant și clubhouse pentru membrii săi și oaspeții acestora, conform unei analize CNN.

Sala de bal Donald J. Trump, decorată cu aur, poate fi închiriată pentru nunți și alte evenimente. În timp ce Serviciul Secret verifică vizitatorii pentru arme și le verifică numele pe o listă, ei nu sunt responsabili pentru protejarea documentelor secrete sau pentru protecția împotriva potențialelor interferențe.

În 2019, o femeie de afaceri în vârstă de 33 de ani din Shanghai a fost arestată pentru că a pătruns ilegal pe terenul clubului lui Trump. La momentul arestării ei, Yujing Zhang avea în posesia ei patru telefoane mobile, un laptop, un hard disk extern și o unitate de memorie.  Procurorii au spus că au găsit, de asemenea, o grămadă de electronice suplimentare, inclusiv un detector de semnal pentru a detecta camerele ascunse, dar și mii de dolari în numerar în camera ei de hotel. Mai târziu în acel an, un alt cetățean chinez, o femeie pe nume Lu Jing, a fost, de asemenea, acuzată de pătrundere ilegală în Mar-a-Lago. Nu s-a stabilit niciodată care au fost motivele fiecărei femei în încercarea de intra în club. Dintre cele două, Zhang a fost în cele din urmă condamnată la opt luni de închisoare.

 

 

×
Subiecte în articol: Trump Asasinat trump China
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close