Antena 3 CNN Externe Suspectul din atacul de la Londra, acuzat de crimă şi tentativă de omor

Suspectul din atacul de la Londra, acuzat de crimă şi tentativă de omor

cutit1.jpg
Foto: Pixabay.com
06 Aug 2016   •   15:56

Tânărul norvegian de origine somaleză care miercuri noaptea a atacat cu un cuţit mai multe persoane la Londra, ucigând una dintre ele şi rănind alte cinci, a compărut sâmbătă în faţa unei instanţe din capitala britanică, transmite DPA.

Zakaria Bulhan (19 ani), rezident în districtul Tooting din sud-vestul Londrei, a fost pus sub acuzare pentru crimă şi tentativă de omor. Victima este o femeie de 64 de ani cu cetăţenie americană, Darlene Horton.

În incident au mai fost răniţi doi australieni, un american, un israelian şi un britanic.

Instanţa a decis ţinerea suspectului în arest până la următoarea înfăţişare, prevăzută pentru săptămâna viitoare, după ce Bulhan şi-a confirmat identitatea şi a declarat că a înţeles acuzaţiile care i se aduc.

Zakaria Bulhan, care părăsise Norvegia în 2002 şi trăia în Londra de mai mulţi ani, a atacat miercuri noaptea cu un cuţit mai multe persoane în Russell Square din Londra, în apropiere de British Museum. Poliţia metropolitană din Londra a declarat la scurt timp după incident că 'sănătatea mintală (a agresorului) a fost un element în acest atac oribil'.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atacator suspect tentativa de omor
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close