Antena 3 CNN Externe Două surori au găsit 158 de milioane de lire vechi când făceau curățenie în pivnița bunicului lor. Când au ajuns la bancă, au avut o surpriză

Două surori au găsit 158 de milioane de lire vechi când făceau curățenie în pivnița bunicului lor. Când au ajuns la bancă, au avut o surpriză

Două surori au găsit 158 de milioane de lire vechi când făceau curățenie în pivnița bunicului lor. Când au ajuns la bancă, au avut o surpriză
Doua surori au găsit 158 de milioane de lire vechi când făceau curățenie în pivnița bunicului lor din Geneva. Sursa Foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2024   •   18:04

Două surori din Geneva au trecut de la extaz la dezamăgire după ce au găsit 158 de milioane de lire vechi, în timp ce făceau curățenie în pivnița bunicului lor, mort de 20 de ani. Bucuroase de descoperirea făcută femeile s-au lovit, însă, de refuzul băncii de a le converti bancnotele ieșite din uz, notează Il Messagero.

Cele două surori au povestit că totul a pornit de la anunţul de vânzare a locuinței bunicului, care a murit subit în urma unui accident vascular. Deşi casa a fost închiriată de mai multe ori, nimeni nu a descoperit suma uriașă de bani ascunsă în pivniță.

Când au decis să facă curăţenie pentru a lăsa locuinţa în regulă, cele două surori au dat şi de un dulap în care se aflau mai multe cutii de paste pline cu bancnote vechi.

„Erau o grămadă de bancnote de 100.000 și de 50.000 de lire, puse în teancuri de câte 10 milioane de lire. Nu-mi venea să cred”, a povestit una dintre surori presei locale.

În total erau 158 de milioane de lire vechi, echivalentul a aproape 82.000 de euro. Extrem de entuziasmate surorile au trecut printr-o gamă vastă de emoții de la bucurie la extaz. 

Fericirea lor avea însă să fie curmată la bancă, acolo unde au aflat că bancnotele scoase din uz nu mai pot fi schimbate în euro, data limită pentru acest demers fiind 28 februarie 2022.

„Ne-am adresat Băncii Italiei și am cerut să facem conversia în euro, dar ne-au spus că au trecut mai mult de 10 ani de la intrarea euro în circulație (2002), așa că nu mai putem schimba banii”, a povestit femeia.

Femeile au spus că vor încerca să le schimbe în Elveţia pentru că este vorba de o sumă foarte mare de bani şi în mod cert alte bănci vor accepta să le ajute. Mai mult, ele se gândesc să ceară ajutorul  şi preşedintelui Italiei Sergio Mattarella, dar și guvernatorului Băncii Italiei, Fabio Panetta.

 

×
Subiecte în articol: bani Italia pivniță surori geneva
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Impozitul de 70% pe veniturile care nu au fost identificate a intrat în vigoare
x close