Antena 3 CNN Externe Suntem pregătiţi pentru euroalegeri?

Suntem pregătiţi pentru euroalegeri?

Suntem pregătiţi pentru euroalegeri?
01 Feb 2007   •   18:33

Teoretic mai sunt trei luni până la alegerile europene, însă structura care ar trebui să se ocupe de scrutin, Autoritatea Electorală Permanentă, este, de la înfiinţare (acum doi ani), în centrul unui scandal nesfârşit. Nu a demarat pregătirile pentru alegeri, a făcut achiziţii nejustificate, iar cei trei şefi ai instituţiei se ceartă fără jenă în public.

Ionel Fleşariu, vicepreşedinte al autorităţii, spune că ?s-a făcut raportul pe ascuns şi a fost depus la Parlament fără măcar să ni se arate?. Preşedintele instituţiei, Octavian Oprişan consideră că ? nu din cauza disputelor nu funcţionează instituţia. Ea funcţionează.?

Aceasta este relaţia dintre preşedinte şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente. Cum se văd, cum se ceartă. Aşa au făcut şi în timpul audierii de către Comisiile juridice ale Parlamentului. Asta în loc să lămurească de ce listele de alegători nu sunt actualizate, iar departamentul pentru controlul finaţării partidelor nu există. Cu tot scandalul, dotările instituţiei nu au avut de suferit. Potrivit unui raport al unei subcomisii parlamentare, Autoritatea şi-a cumpărat 82 de calculatoare pentru 64 de angajaţi, 24 de aparate de aer condiţionat pentru 15 încăperi, şapte autoturisme Nubira pentru care s-au alocat lunar 500 de litri de combustibil. Nici la materialele promoţionale nu s-a făcut vreo economie.

Preşedintele AEP are rang de ministru şi salariu pe măsură - 4500 de lei, iar cei doi vicepreşedinţi încasează şi ei câte 3500 de lei lunar. Revocarea lor din funcţie, recomandată de subcomisia parlamentară, nu a trecut la vot. Mandatul lor mai poate dura până în 2012, cu posibilitate de prelungire.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close