Antena 3 CNN Externe Summitul UE-Rusia marcat de tensiuni

Summitul UE-Rusia marcat de tensiuni

Summitul UE-Rusia marcat de tensiuni
17 Mai 2007   •   14:36

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, urmează să se întâlnească, joi seară, cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în cadrul summitului UE-Rusia care va dezbate situaţia calificată de Varşovia drept una "de criză".

Cei trei lideri vor participa la un dineu neoficial la ora locală 19.30 (17.30, ora României), urmat, vineri, de o sesiune de lucru şi o conferinţă de presă comună. Summitul, care se desfăşoară alternativ în Rusia şi într-unul dintre statele UE, va avea loc anul acesta într-o staţiune pe malul fluviului Volga, în apropiere de Samara, la 1.100 de kilometri est de Moscova.

În cadrul întâlnirii se va discuta şi despre viitorul statut la provinciei Kosovo, situaţia din Orientul Mijlociu şi programul nuclear iranian. Negocierile pentru un nou parteneriat UE-Rusia, sunt afectate de embargoul impus cărnii poloneze. UE speră să includă în viitorul acord garanţii ale aprovizionărilor energetice.

Relaţiile ruso-europene sunt guvernate de un acord de parteneriat datând din decembrie 1997 şi care va expira în noiembrie. În lipsa unui nou acord, documentul convenit în 1997 va fi reînnoit.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close