Antena 3 CNN Externe Sumă record pentru eliberarea unui cetăţean israelian

Sumă record pentru eliberarea unui cetăţean israelian

Sumă record pentru eliberarea unui cetăţean israelian
29 Aug 2008   •   17:18

Un cetăţean israelian, angajat al companiei de construcţii Gilmor Engineering Limited, a fost luat ostatic în Nigeria. Militanţii nigerieni au solocitat în schimbul eliberării acestuia nu mai puţin de 12 milioane de dolari. Aceasta este cea mai mare sumă solicitată vreodată ca recompensă în istoria acestei ţări. Preşedintele companiei, Eli Golder, a refuzat să comenteze acest incident, catalogând situaţia ca fiind ?foarte delicată?. Există însă surse nigeriene citate de cotidianul ?Haaretz? care afirmă că această cerere de răscumpărare este analizată cu atenţie de compania israeliană vizată.

Joi, 28 august, un purtător de cuvânt al grupării militare MEND (Mişcarea pentru Emanciparea Deltei Nigerului) a contactat publicaţia Haaretz prin intermediul unui email în care îşi oferea serviciile în localizarea şi recuperarea ostaticului dacă va exista o solicitare oficială din partea guvernului israelian. MEND şi-a oferit ajutorul cu singura condiţie ca presa israeliană să ofere scuze oficiale pentru catalogarea grupării ca fiind o grupare teroristă. Ministrul Afacerilor Externe al Israelului, după discuţii purtate cu Ambasadorul Nigerului în Israel, a decis să nu abordeze gruparea MEND pentru a nu periclita relaţiile diplomatice cu guvernul nigerian.

Presa israeliană a fost îndemnată să fie prudentă atunci când divulgă informaţii care pot pune viaţa ostaticului în pericol.

Sursa foto: theage.com.au

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close