Antena 3 CNN Externe Rege prin rotaţie. Cine e sultanul miliardar Ibrahim Iskandar, noul monarh al Malaeziei

Rege prin rotaţie. Cine e sultanul miliardar Ibrahim Iskandar, noul monarh al Malaeziei

Ibrahim Iskandar
Sultanul Ibrahim Iskandar, încoronat rege al Malaeziei. Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2024   •   23:37

Malaezia şi-a încoronat sâmbătă regele, sultanul miliardar Ibrahim Iskandar, care s-a remarcat anterior prin deplasările sale cu o motocicletă Harley-Davidson în acţiuni caritabile, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ceremonia de încoronare a regelui Ibrahim Iskandar, în vârstă de 65 de ani, la Palatul Naţional din Kuala Lumpur, urmează jurământului său din ianuarie, prin care a devenit al 17-lea monarh al ţării.

La eveniment au participat personalităţi precum prim-ministrul malaezian Anwar Ibrahim, sultanul Hassanal Bolkiah din statul vecin Brunei şi regele din Bahrain, Hamad bin Isa Al Khalifa.

Regele Ibrahim s-a angajat să respecte Constituţia, să „apere religia islamului şi să garanteze pacea în Malaezia”.

Malaezia este o monarhie constituţională în care la fiecare cinci ani şefii familiilor din cele nouă vechi regate îl aleg pe unul dintre ei să domnească.

Cine este Ibrahim Iskandar

Cunoscut pentru sinceritatea sa, Ibrahim Iskandar s-a exprimat foarte critic faţă de politica şi corupţia din Malaezia.

Deşi este foarte bogat - Bloomberg estimează averea sa şi a familiei sale la cel puţin 5,7 miliarde de dolari -, el străbate în fiecare an provincia Johor pe o motocicletă Harley-Davidson, desfăşurând acte de caritate pentru cei nevoiaşi.

Regele Ibrahim Iskandar deţine de asemenea o participaţie în Forest City, un proiect chinez de dezvoltare în valoare de 100 de miliarde de dolari în aceeaşi provincie.

Pasionat al reţelelor de socializare, el deţine şi vastă o colecţie de maşini sport de lux şi sport, precum şi avioane private.

×
Subiecte în articol: Ibrahim Iskandar rege Malaezia
Cele mai noi știri
Parteneri
x close