Antena 3 CNN Externe SUA vând elicoptere de atac către Coreea de Sud în valoare de 3,5 miliarde de dolari

SUA vând elicoptere de atac către Coreea de Sud în valoare de 3,5 miliarde de dolari

elicopter de atac
Elicopter de atac / sursă foto: Getty Images
de R.M.    |    20 Aug 2024   •   08:50

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea elicopterelor Apache și a suportului și logisticii aferente către Coreea de Sud, pentru o sumă totală de aproximativ 3,5 miliarde de dolari, transmite France Presse, potrivit Agerpres.

Această vânzare de arme, care include şi rachete, ar trebui să permită acestui aliat-cheie al Washingtonului în Asia „să îşi îmbunătăţească capacitatea de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare” cu „o forţă capabilă să descurajeze adversarii”, se arată în comunicatul de presă al Agenţiei americane de cooperare pentru apărare (DSCA).

Tranzacţia, în beneficiul producătorilor americani Boeing şi Lockheed Martin, va „consolida securitatea unui aliat major care este o forţă pentru stabilitatea politică şi progresul economic în regiune”, a precizat executivul american.

După aprobarea Departamentului de Stat, DSCA a trimis, aşa cum prevede legea, o notificare Congresului, care trebuie să dea undă verde finală.

Acest anunţ intervine în prima zi a tradiţionalelor exerciţii militare anuale pe care Statele Unite şi Coreea de Sud le desfăşoară în comun, exerciţiile din acest an vizând limitarea ameninţării nucleare din partea Coreei de Nord. Exerciţiul, denumit „Ulchi Freedom Shield”, urmează să se desfăşoare până la 29 august.

Washingtonul este principalul aliat de securitate al Seulului, iar aproximativ 28 500 de soldaţi americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud pentru a o proteja de vecinul său înarmat nuclear.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close