Antena 3 CNN Externe SUA sprijină Turcia în capturarea membrilor PKK (VIDEO)

SUA sprijină Turcia în capturarea membrilor PKK (VIDEO)

SUA sprijină Turcia în capturarea membrilor PKK <font color=red>(VIDEO)</font>
06 Noi 2007   •   08:00

Statele Unite se oferă să colaboreze cu Turcia pentru capturarea membrilor Partidului Muncitoresc din Pakistan. Declaraţia îi aparţine preşedintelui american George Bush, după discuţiile avute la Washington cu premierul turc, Recep Erdogan. Subiectul principal al întâlnirii l-a reprezentat o eventuală intervenţie militară a Turciei în nordul Irakului, lucru pe care Washingtonul îl dezaprobă. În tot acest timp, zeci de kurzi au protestat în faţa Casei Albe faţă de posibilitatea unui război în nordul Irakului.  

Preşedintele George Bush s-a oferit să acorde ajutor Turciei în problema care îi vizează pe rebelii kurzi şi a îndemnat la o mai strânsă colaborare turco-americană. ?PKK este o organizaţie teroristă, membrii ei sunt inamicii Turciei, inamicii Irakului şi ai Statelor Unite. Am vorbit despre cum putem colabora pentru a ne apăra de PKK?, a spus George Bush.

Premierul turc, Recep Erdogan a reamintit şi cu această ocazie că Parlamentul de la Ankara a autorizat o intervenţie militară în nordul Irakului. Totodată, el a încercat să liniştească populaţia civilă care locuieşte în zona vizată de incursiune. ?Acesta este un mandat pentru o operaţiune militară ce vizează doar membrii PKK. Nu trebuie şi nu poate să afecteze civilii?, a declarat Erdogan.

De cealaltă parte a zidurilor Casei Albe, zeci de kurzi au manifestat împotriva unei incursiuni militare în nordul Irakului. La Istanbul, populaţia turcă a primit cu dezamăgire concluzia discuţiilor de la Casa Albă. Administraţia americană se opune unui război în regiune de teamă că acesta ar destabiliza şi mai mult Irakul.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close