Acesta a explicat cum şi Statele Unite se confruntă cu fenomenul corupţiei. "Guvernele sunt formate din oameni şi natura umană este imperfectă şi, sincer vorbind, SUA nu sunt diferite în această privinţă".
"Arestarea oamenilor şi încătuşarea lor sunt importante, dar nu suficiente. Trebuie creată o întreagă reţea de standarde, legi, comportamente şi aşteptări", a mai spus coordonatorul principal al programelor anti-corupţie în cadrul Biroului pentru Europa şi Eurasia de la Departamentul american de Stat.
"Legătura dintre corupţie şi securitatea unei ţări reprezintă un motiv de îngrijorare. Corupţia poate slăbi instituţii cheie, inclusiv instituţii din domeniul securităţii, şi poate compromite persoane importante, slăbind, astfel, abilitatea unei ţări de a-şi apăra suveranitatea şi integritatea teritorială", a declarat, miercuri, într-o conferinţă telefonică, George Kent, coordonator principal al programelor anti-corupţie în cadrul Biroului pentru Europa şi Eurasia de la Departamentul american de Stat, dând ca exemplu ceea ce s-a întâmplat în Crimeea şi în Estul Ucrainei.
"Jim Wolfensohn care a fost directorul Băncii Mondiale în anii '90 a fost primul care a folosit expresia ?corupţia e un cancer?. Corupţia limitează calitatea guvernanţei democratice, limitează prosperitatea economică şi ceea ce este nou în ceea ce priveşte atenţia noastră sporită din ultimii ani este faptul că noi credem că ameninţă şi stabilitatea regională şi integritatea teritorială a statelor şi suveranitatea", a precizat oficialul american.