Antena 3 CNN Externe SUA. Se apropie o nouă rundă de alegeri primare

SUA. Se apropie o nouă rundă de alegeri primare

SUA. Se apropie o nouă rundă de alegeri primare
03 Mar 2008   •   15:09

Candidaţii la scrutinul prezidenţial din Statele Unite se pregătesc pentru o nouă rundă de alegeri primare. În tabăra republicană nu mai există emoţii, senatorul John McCain fiind creditat cu cele mai mari şanse. Lucrurile nu stau la fel şi la democraţi. Ultimele sondaje indică faptul că Barack Obama şi Hillary Clinton sunt umăr la umăr, în Texas si Ohio, state cu miză mare. Senatorul de Illinois, Barack Obama şi senatoarea de New York, Hillary Clinton, şi-au concentrat campania pe statul Ohio.

Potrivit ultimelor sondaje, diferenţa dintre cei doi este de numai un procent, în favoarea fostei Prime Doamne. În ultimele apariţii televizate, Hillary Clinton a renunţat la tonul dur folosit împotriva rivalului său democrat şi s-a concentrat pe atuurile sale. "Oamenii care mă cunosc ştiu că se pot baza pe mine. Voi merge la luptă pentru voi. Voi mişca pământul şi cerul. Voi schimba lucrurile într-un mod bun pentru Ohio."

Potrivit analiştilor, senatoarea de New York are nevoie de o victorie în Ohio şi Texas, pentru a putea rămâne în cursă după ce Barack Obama a obţinut zece victorii la rând, la alegerile primare organizate luna trecută. În tabăra republicană, nu se anunţă alegeri cu emoţii pentru John McCain.

Potrivit sondajelor, senatorul de Arizona are toate şansele să obţină numărul de delegaţi necesar pentru învestitură. Analiştii susţin că aceste alegeri ar putea încheia cursa pentru desemnarea candidatului republican la prezidenţialele din noiembrie. Situaţia ar putea rămâne în continuare incertă în tabăra democrată.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close