Antena 3 CNN Externe SUA se află în topul comerţului mondial cu arme

SUA se află în topul comerţului mondial cu arme

SUA se află în topul comerţului mondial cu arme
01 Oct 2007   •   13:12

Statele Unite şi-au păstrat locul întâi în comerţul mondial cu arme, potrivit unui clasament pe 2006 dat publicităţii de o comisie din Congresul american. Raportul indică faptul că Statele Unite deţin 42 la sută din piaţa mondială de armament. Potrivit raportului, Statele Unite au vândut arme în valoare de aproape 17 miliarde de dolari, anul trecut. Cifra reprezintă o creştere cu 3,4 miliarde, faţă de anul 2005. Şi în Rusia a crescut vânzarea de armament, în aceeaşi perioadă. Federaţia se situează pe locul doi în acest top mondial, cu vânzări de 8,7 miliarde de dolari. Locul 3 este ocupat de Marea Britanie.

Specialiştii au indicat că războaiele din Irak şi Afganistan au determinat un salt spectaculos al vânzărilor de arme către statele vecine acestora. În document se menţionează că vânzările de armament, pe plan mondial, s-au ridicat la 40 de miliarde de dolari.

Comisia din cadrul Congresului american a stabilit că s-a înregistrat o scădere cu 13 la sută a comerţului cu armament la nivel mondial. Cele mai afectate de această scădere sunt Franţa, Germania şi Italia, unde s-au înregistrat preponderent vânzări de armament către statele în curs de dezvoltare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close