Antena 3 CNN Externe SUA. Prima execuţie militară din ultimii 47 de ani

SUA. Prima execuţie militară din ultimii 47 de ani

SUA. Prima execuţie militară din ultimii 47 de ani
21 Noi 2008   •   15:41

Un soldat american, condamnat pentru viol şi crimă în urmă cu 20 de ani, va fi executat pe 10 decembrie, anunţă oficiali ai armatei, citaţi de CNN. Aceasta este prima decizie de aplicare a pedepsei capitale în cazul unui membru al armatei, din ultimii 47 de ani.
Soldatul Ronald Gray a fost pus pe lista execuţiilor a unei închisori militare din Kansas, în anul 1988. Curtea marţială din Fort Bragg, Carolina de Nord, a decis, în unanimitate, condamnarea la moarte a acestuia pentru uciderea a două persoane şi comiterea mai multor infracţiuni.
Atât instanţa civilă, cât şi cea militară l-au găsit pe Gray responsabil pentru crimele comise în perioada aprilie 1986 - ianuarie 1987. În timpul procesului civil, Gray a pledat vinovat pentru două crime şi cinci violuri. A urmat apoi procesul curţii militare, care l-a găsit vinovat pentru două crime, o tentativă de omor şi trei violuri.
Preşedintele George W. Bush a aprobat cererea armatei de execuţie în luna iulie. Din anul 1951, doar 10 membri ai armatei americane, care au fost executaţi, au mai primit aprobarea preşedintelui.
Ultima execuţie militară a avut loc în 1961, când soldatul John Bennett a fost spânzurat după ce a violat şi apoi a încercat să omoare o fetiţă de 11 ani din Austria.
Ronald Gray va fi executat prin administrarea injecţiei letale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: condamnare la moarte SUA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close