Antena 3 CNN Externe SUA. Peste 600 de cazuri de îmbolnăvire de gripă porcină în ultimile 48 de ore

SUA. Peste 600 de cazuri de îmbolnăvire de gripă porcină în ultimile 48 de ore

SUA. Peste 600 de cazuri de îmbolnăvire de gripă porcină în ultimile 48 de ore
10 Mai 2009   •   11:07

Gripa porcină continuă să se extindă. Cel mai recent bilanţ arată că peste 4.000 de oameni din 30 de ţări au contactat virusul H1N1. Numărul deceselor provocate de gripa porcină a trecut de 50. Un al treiela caz de deces a fost confirmat în SUA.

În Norvegia au fost confirmate primele două cazuri de îmbolnăvire. Este vorba despre doi studenţi care s-au întors recent dintr-o călătorie în Mexic. Astfel, numărul ţărilor în care virusul H1N1 s-a extins până la 30, pe trei continente. În Marea Britanie, cel mai recent bilanţ arată că aproape 50 de oameni au contactat virusul gripei porcine. Cea mai grav afectată ţară europeană rămâne Spania, cu aproape 90 de cazuri confirmate. Şi Italia a anunţat primul caz de infecţie a unei persoane, care nu a fost în Mexic sau Statele Unite.

Situaţia este însă cu mult mai gravă pe continentele americane. Trei noi decese au fost confirmate în Mexic şi unul în Costa Rica. La nivel mondial, bilanţul morţilor a trecut de 50. Este vorba despre oameni din Mexic, SUA, Canada şi Costa Rica. În Statele Unite, boala se extinde cu mare rapiditate. Numai în ultimele 48 de ore s-au înregistrat peste 600 de noi cazuri de contaminare cu H1N1, numărul total al celor infectaţi fiind în jur de 2.500. În Canada, numărul bolnavilor se apropie de 300.

Ultimele state în care au fost semnalate cazuri de îmbolnăvire sunt Norvegia, Panama, Brazilia, Australia şi Japonia.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close