Antena 3 CNN Externe SUA. Papa Benedict, ruşinat de scandalul abuzurilor sexuale (FOTO)

SUA. Papa Benedict, ruşinat de scandalul abuzurilor sexuale (FOTO)

SUA. Papa Benedict, ruşinat de scandalul abuzurilor sexuale <font color=red>(FOTO)</font>
16 Apr 2008   •   11:50

Papa Benedict al 16-lea a sosit marţi seară în Statele Unite, pentru o vizită de şase zile. În mod cu totul excepţional, Suveranul Pontif a fost întâmpinat pe aeroport chiar de preşedintele George W. Bush. În faţa ziariştilor care-l însoţesc, Papa şi-a mărturisit ?ruşinea? pentru scandalul preoţilor pedofili, care a pătat grav renumele bisericii catolice americane.

GALERIE FOTO - Papa Benedict al 16-lea a sosit în SUA

La bordul avionului, Papa a promis să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a alina suferinţele celor ce au fost victimele preoţilor pedofili. ?Citind poveştile acestor victime, mi-e greu să înţeleg cum a fost cu putinţă ca preoţii să-şi trădeze în asemenea măsură misiunea de a alina, de a aduce acestor copii iubirea lui Dumnezeu. Suntem profund ruşinaţi şi vom face tot posibilul ca aşa ceva să nu se mai întâmple?, a spus Papa Benedict al 16-lea. Peste 4000 de preoţi catolici americani au fost acuzaţi de abuzuri sexuale asupra copiilor, iar Biserica a plătit victimelor, numai anul trecut, peste 400 de milioane de euro drept despăgubiri.



Suvernaul Pontif a fost întâmpinat pe aeroport de preşedintele George W. Bush. Şeful de la Casa Albă, care este de religie protestantă, a fost însoţit de Prima Doamnă şi de una dintre fiicele sale. Miercuri, chiar în ziua în care împlineşte 81 de ani, Benedict va fi primit oficial la Casa Albă, cu 21 de salve de artilerie şi tot fastul cuvenit. În următoarele zile, el va celebra mai multe slujbe - între care două pe mari stadioane-, va lua cuvântul în Adunarea Generală a ONU şi se va ruga la locul Turnurilor Gemene din New York.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close