Antena 3 CNN Externe SUA alocă alte 750 de milioane de dolari ajutor militar pentru Ucraina

SUA alocă alte 750 de milioane de dolari ajutor militar pentru Ucraina

Administrația președintelui american Joe Biden este așteptată să anunțe miercuri încă 750 de milioane de dolari în asistență militară pentru Ucraina pentru lupta sa împotriva forțelor ruse, potrivit Reuters.

Joe Biden
Joe Biden semnează proiecte care impun noi sancțiuni împotriva Rusiei și Belarusului Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    13 Apr 2022   •   11:13

Echipamentul ar fi finanțat folosind Presidential Drawdown Authority, sau PDA, în care președintele poate autoriza transferul de articole și servicii din stocurile din SUA fără aprobarea Congresului ca răspuns la o urgență.

Unul dintre oficiali a spus că încă se fac determinări finale cu privire la combinația de echipamente.

Un consilier înalt al Congresului a spus că echipamentul care va fi anunțat va include probabil sisteme de artilerie grea de sol pentru Ucraina, inclusiv obuziere.

Casa Albă a declarat săptămâna trecută că a oferit Ucrainei peste 1,7 miliarde de dolari în asistență de securitate de la invazia Ucrainei din 24 februarie, pe care Rusia o numește o „operație militară specială”, informează Reuters.

Transporturile de arme au inclus rachete defensive antiaeriene Stinger și antitanc Javelin, precum și muniție și blindaje.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, insistă ca Statele Unite şi Uniunea Europeană să trimită armament greu şi echipamente pentru luptele cu Rusia din estul teritoriului ucrainean, unde se aşteaptă intensificarea eforturilor militare ruse.

Separat, Pentagonul va găzdui miercuri lideri din cei mai importanți opt producători de arme din SUA pentru a discuta despre capacitatea industriei de a satisface nevoile de arme ale Ucrainei dacă războiul cu Rusia durează ani, au declarat pentru Reuters două persoane familiare cu întâlnirea.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina SUA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close