Antena 3 CNN Externe SUA. Locuri de muncă pentru români

SUA. Locuri de muncă pentru români

SUA. Locuri de muncă pentru români
01 Feb 2007   •   11:20

Tinerii din România care vor să lucreze în SUA îşi pot încerca norocul chiar în această lună. Zece angajatori americani vor veni pe 23 februarie la Bucureşti pentru a face o selecţie printre tinerii care vor să muncească sezonier în ţara lor. Până atunci însă, participanţii trebuie să treacă de prima etapă a recrutării, care durează până la 22 februarie şi presupune depunerea unui dosar cu acte.

Potrivit cotidianului ?Adevărul?, orice tânăr cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani poate participa la selecţie dacă ştie limba engleză de nivel mediu cel puţin şi nu se află în ultimul an de studiu. O altă condiţie este aceea a mediei peste nouă pentru studenţii de anul întâi şi cel puţin 7,5 dacă sunt în anul al doilea. Adresa la care se găsesc formularele de participare este www.gtsturism.ro. Pe lângă acestea, mai sunt necesare o fotografie color tip paşaport, adeverinţă de student, fotocopie după carnet, buletin, paşaport şi copii după alte vize de SUA. De asemenea, este necesar paşaport valabil până în martie 2008.

Costul programului variază în funcţie de experienţa participanţilor. Persoanele care au mai lucrat în State, vor plăti 680 dolari, iar cei care participă pentru prima dată vor da 710 dolari. Banii sunt folosiţi pentru actele pentru viza de lucru şi asigurarea medicală. De asemenea, studenţii îşi pot găsi şi singuri de lucru şi plătesc doar 445 dolari.

Pentru o oră de muncă, angajaţii pot primi între şase şi zece dolari, iar economiile unei veri ajung chiar la sume mai mari de 5.000 de dolari. În afară de asta, studentul se întoarce cu o experienţă bogată. Interviurile vor avea loc la Hotelul Marriott.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close