Antena 3 CNN Externe SUA continuă să își intensifice eforturile contra grupării Statul Islamic

SUA continuă să își intensifice eforturile contra grupării Statul Islamic

f-15.jpg
12 Dec 2015   •   08:39

Statele Unite vor continua să își intensifice eforturile contra grupării Statul Islamic (SI) în Irak și Siria, a afirmat vineri la Pentagon secretarul american al Apărării, Ashton Carter, citat de Agerpres.

"Suntem pe punctul de a lua un anumit număr de măsuri (...) și avem intenția de a lua mai multe pentru a întări executarea strategiei noastre și a grăbi înfrângerea" SI, a declarat Ashton Carter în cursul unei conferințe de presă, organizată în comun cu ministrul britanic al apărării, Michael Fallon.

"Mă aștept ca într-o săptămână, două, în șase săptămâni și așa înainte să facem mai mult și să construim mai multe capacități (contra SI), pentru a avea tot mai mult impact în fiecare săptămână", a spus el.

"Este ce ne-a cerut președintele Obama să facem, ce am fost capabili să facem și ce vom continua să facem", a adăugat demnitarul american.

Președintele Barack Obama, care depune eforturi pentru a-i convinge pe americani în legătură cu meritele strategiei sale contra grupării Statul Islamic (SI), va merge luni la Pentagon pentru a face un bilanț al eforturilor militare în curs în Irak și Siria.

Liderul administrației de la Washington va reuni Consiliul Național de Securitate (NSC), apoi va face o declarație, a anunțat vineri purtătorul său de cuvânt, Josh Earnest. Acesta a precizat că executivul își reevaluează "în permanență" strategia și că nu trebuie așteptat un "anunț deosebit" ori o schimbare semnificativă de direcție.

Statele Unite au anunțat recent desfășurarea unei unități a forțelor speciale în Irak, capabilă să efectueze raiduri pe teren contra SI în Irak și Siria, vizându-i în special pe liderii organizației extremiste.

Washingtonul a mai propus în această săptămână Bagdadului să angajeze elicoptere de atac Apache americane contra grupării Statul Islamic la Ramadi, pentru a ajuta forțele irakiene să finalizeze cucerirea orașului.

Potrivit unui sondaj recent CNN/ORC, mai mult de două treimi dintre americani (68%) consideră că răspunsul militar în fața SI nu a fost destul de agresiv, iar 60% dintre persoanele chestionate dezaprobă modul în care președintele Obama face față amenințării teroriste.

×
Subiecte în articol: SUA statul islamic
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close