Antena 3 CNN Externe SUA încearcă să găsească soluţii alternative în cazul programului nuclear iranian

SUA încearcă să găsească soluţii alternative în cazul programului nuclear iranian

022412_IranNuclearWeapons.jpg
22 Noi 2014   •   23:12

Washingtonul continuă să spere la încheierea, până luni, a unui acord cu Teheranul privind dosarul nuclear iranian, însă examinează, de asemenea, "o serie de opţiuni", a declarat sâmbătă seara un diplomat american, citat de AFP.
   
"Discuţiile rămân concentrate asupra unui acord, însă vorbim între noi şi cu partenerii noştri despre o serie de opţiuni privind cea mai bună cale de urmat", a declarat acest oficial, din cadrul Departamentului de Stat american, fără a oferi detalii despre opţiunile analizate.
   
Anterior, Casa Albă a subliniat că marile puteri şi Teheranul au în continuare "divergenţe serioase" în negocierile privind programul nuclear iranian.
   
"Facem tot posibilul. Secretarul de Stat (John) Kerry se află la Viena, unde s-a întâlnit cu omologii săi internaţionali, inclusiv cu cel iranian, pentru a încerca depăşirea divergenţelor care persistă", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului american, Eric Schultz, în cursul unui conferinţe de presă la bordul avionului prezidenţial Air Force One.
   
"Preşedintele (american Barack Obama) a spus foarte clar că nu vom semna un acord prost", a reamintit purtătorul de cuvânt al Casei Albe.
   
La rândul său, negociatorul rus Serghei Riabkov a apreciat că negocierile pe tema programului nuclear iranian, care au loc la Viena, se desfăşoară într-un "climat tensionat", un acord definitiv fiind "greu de obţinut".
   
Marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.
   

×
Subiecte în articol: programul nuclear iranian SUA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close