Antena 3 CNN Externe SUA: Grup de lobby musulman, acuzat de spionaj al parlamentarilor

SUA: Grup de lobby musulman, acuzat de spionaj al parlamentarilor

SUA: Grup de lobby musulman, acuzat de spionaj al parlamentarilor
15 Oct 2009   •   03:52

Patru republicani din Camera Reprezentanţilor a SUA au acuzat cel mai mare grup de lobby musulman că încearcă să "infiltreze" Capitol Hill prin plasarea de interni în birourile parlamentarilor care se ocupă de chestiuni de securitate naţională.

Cei patru parlamentari, membri ai grupului anti-terorism, au cerut o anchetare a Consiliului pentru Relaţii americano-islamice după ce au descoperit un memo intern ce definea strategia grupului. Ei au mai citat şi o carte, ?Mafia musulmană? a lui Paul Sperry, ce va fi lansată joi, care susţine că grupul s-a infiltrat în Congres.

Memo-ul, publicat şi de FOXNews.com, arată că organizaţia "se va concentra pe influenţarea congressmenilor responsabili pentru politica care are un impact direct asupra comunităţii musulmane americane."
Acesta cita trei comisii ale Camerei- securitate internă, informaţii şi judiciar- ca fiind cele care afectează comunitatea.

"Vom dezvolta iniţiative naţionale precum ziua de lobby şi plasarea de interni musulmani în birourile Congresului," se arată .

În acest an, FBI şi-a afectat relaţiile cândva bune cu organizaţia după ce au apărut dovezi ale unor legături cu o reţea de sprijinire a Hamas, caliifcată ca organizaţie teroristă de SUA.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: miscarea Hamas Congresul american FBI
Cele mai noi știri
Parteneri
x close