Antena 3 CNN Externe SUA: Gardian ucis în timpul unei revolte la o închisoare din Mississippi

SUA: Gardian ucis în timpul unei revolte la o închisoare din Mississippi

SUA: Gardian ucis în timpul unei revolte la o închisoare din Mississippi
Foto: britishblogs.co.uk
21 Mai 2012   •   12:28

Un gardian a fost ucis şi mai mulţi angajaţi au fost răniţi duminică în cursul unei revolte a deţinuţilor din Închisoarea Corecţională a Ţinutului Adams, la Natchez (Mississippi), informează CNN, care citează mai multe surse oficiale americane.

Gardianul, în vârstă de 23 de ani, părea că a suferit un "traumatism la nivelul capului", a declarat James Lee, legistul Ţinutului Adams.
       
Revolta a izbucnit duminică, spre ora locală 14.40 (22.40, ora României) şi a continuat în noaptea de duminică spre luni, a anunţat operatorul instalaţiei într-un comunicat.

Oficiali locali şi de la nivelul statului, dar şi autorităţi din cadrul Biroului Federal al Închisorilor ajutau instalaţia să pună capăt revoltei.

"Tulburările sunt localizate în interiorul perimetrului asigurat al instalaţiei şi nu reprezintă o ameninţare la adresa securităţii publice", se mai arată în comunicat.
   
Cinci angajaţi şi un deţinut au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri, rănile suferite de aceştia fiind neprecizate, în timp ce alţi membrii ai personalului primeau îngrijiri la închisoare.
   
Johar Lashin a declarat pentru CNN că a auzit zgomote puternice şi agitaţie când a vorbit, către ora locală 18.00 (luni, 2.00, ora României) cu fratele său Jawad, deţinut în instalaţia de la Natchez, unde ispăşeşte o pedeapsă pentru ajutarea şi ascunderea unor imigranţi clandestini. Fratele său i-a spus că nu participă la revoltă, în pofida presiunilor celorlalţi deţinuţi.
   
Cauza incidentului continua să fie investigată.

Instalaţia este o închisoare cu 2.567 de locuri pentru adulţi care se află în mod ilegal în Statele Unite şi sunt condamnaţi pentru diferite infracţiuni. Aceasta este proprietatea operatorului Corrections Corporation of America, cu sediul în Tennessee.

×
Subiecte în articol: Mississippi Tennessee
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close