Antena 3 CNN Externe SUA. Focuri de armă în Complexul NASA

SUA. Focuri de armă în Complexul NASA

SUA. Focuri de armă în Complexul NASA
20 Apr 2007   •   22:50

O clădire din Complexul Agenţiei Spaţiale americane din oraşul texan Houston a fost evacuată după ce au fost auzite focuri de armă. NASA a anunţat că este vorba despre un bărbat înarmat. Postul de televiziune american CNN susţine că bărbatul ar fi chiar un angajat al agenţiei spaţiale. El s-a baricadat la etajul al doilea al clădirii. Atacatorul a fost imediat izolat de numeroasele echipaje de poliţişti sosite la faţa locului. O echipă a forţelor speciale e de asemenea prezentă. E un mister şi modul cum individul înarmat a reuşit să pătrundă în sediul NASA, unde măsurile de securitate sunt maxime.

Poliţiştii au spus că a putut intra doar pe baza unui document intern de identitate sau cu ajutorul unui card de acces al NASA. Zeci de angajaţi s-au refugiat în zonele sigure ale complexului. Purtătorul de cuvânt al agenţiei a spus că nu are informaţii dacă sunt persoane rănite. El a mai declarat că a fost evacuată o clădire mică de birouri, situată nu departe de sediul Misiunii de Control, de unde se coordonează activitatea pe Staţia Spaţială Internaţională. Aici se află câteva laboratoare şi sunt instalate şi echipamente pentru comunicaţii.

La centrul spaţial Johnson din Houston lucrează aproximativ 15.000 de oameni. Tuturor li s-a cerut să plece acasă. O şcoală din complexul NASA, cu peste 1.100 de elevi a fost, de asemenea, închisă, iar părinţilor li s-a cerut să nu vină să-şi ia copiii.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close