Antena 3 CNN Externe SUA este ?pragmatică? cu China şi Rusia

SUA este ?pragmatică? cu China şi Rusia

SUA este ?pragmatică? cu  China şi Rusia
16 Dec 2009   •   21:00

Secretarul american de stat Hillary Clinton, care a fost adesea criticată pentru că este prea îngăduitoare pe chestiuni privind drepturile omului, a declarat că abordarea "pragmatică" a administraţiei Obama este menită a schimba unele lucruri, nu să dovedească ceva.
Iar aceasta arăta că discuţiile despre drepturile omului cu China şi Rusia pot fi avute "în spatele uşilor închise."
La Universitatea Georgetown, Clinton a ţinut un discurs pentru a explica scopurile administraţiei pe acest subiect
Referindu-se la relaţia cu China şi Rusia, aceasta arăta că "este critică cooperarea cu fiecare pentru sănătatea economiei globale şi agenda de non-proliferare, managerierea chestiunilor de securitate precum Coreea de Nord şi Iran, sau problemele mondiale precum schimbarea climatică."
Clinton a fost criticată de activiştii pentru drepturile omului în timpul unei călătorii în Asia în februarie când a declarat că drepturile omului nu ar trebuie să interfereze cu discuţiile cu China pe aceste chestiuni.
"SUA caută relaţii pozitive cu China şi Rusia," declara Clinton, deşi a menţionat oprimarea minorităţilor din Tibet şi uciderea unor activişti şi jurnalişti în Rusia.
"Uneori, vom avea cel mai mare impact prin denunţarea unei acţiuni guvernamentale, precum lovitura de stat din Honduras sau violenţele din Guinea. Alte dăţi, am putea ajuta pe cei oprimaţi prin angajarea de negocieri dure în spatele uşilor închise, precum presarea Chinei şi Rusiei ca parte a agendei noastre mai mari. Oricum, scopul nostru este să facem o schimbare, nu să dovedim ceva".
Privitor la Iran, Clinton a declarat că SUA a separat căile diplomatice, menite a convinge liderii iranieni să oprească programul nuclear, dar şi să permită mai multor voci dizidente să fie auzite.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Drepturile omului Hillary Clinton
Cele mai noi știri
Parteneri
x close