Antena 3 CNN Externe SUA. Condoleezza Rice şi Dick Cheney au autorizat metodele inumane de torturare a prizonierilor

SUA. Condoleezza Rice şi Dick Cheney au autorizat metodele inumane de torturare a prizonierilor

SUA. Condoleezza Rice şi Dick Cheney au autorizat metodele inumane de torturare a prizonierilor
11 Apr 2008   •   17:24

Oficialii de la Casa Albă au uitat că puterea lor e limitată şi s-au implicat chiar şi în metodele de tortură a prizonierilor Al-Qaeda. Potrivit Asoociated Press, vicepreşedintele Dick Cheney şi alţi politicieni de top s-au întâlnit în secret şi au cazut de acord în privinţa tratamentului dur aplicat încarceraţilor. Pe lângă dezbaterile ce au avut loc, au existat şi momente în care s-au exemplificat metodelor de tortură. Drept urmare, CIA a primit permisiunea să lovească prizonierii şi să simuleze chiar şi înecul acestora. Personele erau imobilizate cu capul în sus şi li se turna apă pe cap.

Potrivit aceloraşi surse, Cheney şi secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice s-au întâlnit cu Donal Rumsfeld, pe atunci secretar al Apărării şi Colin Powel, fost secretar de stat, imediat după atacurile de la 11 septembrie penrtu a pune la punct strategia diabolică.

Toţi au fost de acord să autorizeze măsurile ?sporite? de interogare, cu alte cuvinte torturile. Experţii spun că simularea înecului este într-atât de înspăimântătoare încât nici cei mai aprigi terorişti nu au putut mai mult de un minut acest tratament, preferând să vorbească.

În ciuda acestor fapte, CIA-ul a fost declarat singurul vinovat pentru luarea deciziei de tortură.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close