Antena 3 CNN Externe SUA. Cinci ani de închisoare pentru un escroc român. Mafia bancară răpusă?

SUA. Cinci ani de închisoare pentru un escroc român. Mafia bancară răpusă?

SUA. Cinci ani de închisoare pentru un escroc român. Mafia bancară răpusă?
16 Apr 2008   •   10:03

Un om identificat de FBI ca făcând parte dintr-o reţea românească a crimei organizate a fost condamnat la cinci ani de închisoare. El a fost găsit vinovat pentru că a fraudat automate bancare din statele americane Pennslyvania şi Ohio, informează presa din Canada. Vasile Ciocan, în vârstă de 30 de ani, a fost închis din luna mai a anului trecut, după ce el şi un complice au fost acuzaţi de un tribunal federal.

Asta se întâmpla la doar câteva săptămâni după ce martorii au observat două persoane comportându-se suspect în preajma unui ATM în Monroeville, la 24 de kilometri este de Pittsburgh. În decembrie, Ciocan a pledat vinovat pentru fraudă bancară, furt de identitate şi fraudarea dispozitivelor de acces, iar marţi a fost condamnat la cinci ani şi o lună de închisoare.

Agentul Special FBI Timothy Lauster a depus mărturie că interceptările făcute de guvern arată că Ciocan era un personaj-cheie în operaţiunea de fraudare a automatelor bancare. Lauster a spus că operaţiunea era condusă de un sindicat românesc din Canada, care era de asemenea implicat în răpiri şi alte ilegalităţi. Infractorii au instalat platforme false pe automatele bancare. Cu ajutorul acestora, a unor camere de filmat în miniatură şi a aparatelor de citit codurile secrete de pe carduri, ei obţineau informaţiile necesare pentru a accesa şi a goli conturile celor care aveau ghinionul să frecventeze locul vizat de escrocii români.

Complicele lui Ciocan, Romulus Paşca, în vârstă de 36 de ani, a pledat nevinovat şi procesul lui este programat luna viitoare. Vasile Ciocan va fi cel mai probabil expulzat după ce îşi ispăşeşte pedeapsa.

Antena3.ro
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close