Jurnaliştii de la The Guardian au aflat de la surse din interiorul hotelului în care a avut loc întâlnirea că la reuniunea celor de la Bilderberg a luat parte şi contracandidatul lui Barack Obama, Mitt Romney, ceea ce înseamnă un singur lucru: el este favoritul oamenilor puternici, şi este aproape sigur că el va câştiga alegerile.
Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Obama, în 2008, când pe data de 5 iunie 2008, a "dispărut" din lumina reflectoarelor pentru câteva ore. Nimeni nu a ştiut unde a mers, pentru că nimic din agenda lui nu a prevăzut asta, însă speculaţiile presei au arătat viitorul preşedinte al SUA mers la întâlnirea cu grupul Bilderberg.
La întoarcere, Obama nu mai era în avionul cu care plecase,semn că a fost favoritul grupului pentru a conduce SUA. La fel s-a întâmplat şi în cazul preşedintelui Bush senior în 1985, dar şi cu Bill Clinton în 1991.
Întrebaţi dacă Romney a mers la întâlnirea cu grupul Bilderberd, membrii staff-ului au refuzat să facă o declaraţie despre acest lucru, apoi, după repetate telefoane, au negat că Romney ar fi mers la întâlnire, dar nici nu au oferit un alibi precis.
Prima întâlnire oficială a grupului
Prima întrunire oficială a Clubului Bilderberg a avut loc între 29 și 31 mai 1954, în localitatea olandeză Oosterbeek. Cu ocazia acesteia, grupul și-a luat numele de la amfitrionul său, Hotelul Bilderberg, al cărui proprietar era Prințul Bernhard. Suveranul, având strânse legături cu Shell Oil și cu holdingul internațional Societe Generale din Belgia, a fost gazdă și maestru de ceremonii.
În cursul primei întâlniri, participanții și-au manifestat indignarea față de politica macabră a senatorului Joseph Raymond McCarthy, și „vânătoarea de vrăjitoare” cocepută de acesta. Ideologia lui naționalistă bloca drumul planurilor globale ale celor prezenți și numeroși europeni și-au manifestat teama în legătură cu posibilitatea ca SUA să evolueze spre o dictatură fascistă.
În a treia zi, Prințul Bernhard a anunțat: „Deși nu figura pe agendă, s-a vorbit atât de mult despre mccarthism că, dacă vom avea timp, am să cer ca Jackson să expună opinia americană despre el”. C.D. Jackson a domolit temerile manifestate de o serie de bilderbergi europeni, dând asigurări: „Fie că moare de glonțul unui asasin, fie că dispare în modul tradițional american, vă spun că, atunci când vom asista la următoarea noastră întrunire, McCarthy va fi dispărut de pe scena americană”.
McCarthy a murit în 1957, în urma unor complicații derivate din alcoolismul său cronic, după cum au menționat surse oficiale, dar înainte fusese criticat de către Senat, perzându-și întreg prestigiul și puterea. Toate acestea i-au convins pe europeni că americanii se țineau de cuvânt.