Conform publicației The Wall Street Journal (WSJ), portavionul USS Dwight D. Eisenhower și navele care îl însoțesc erau programate încă de acum câteva luni să plece spre Orientul Mijlociu.
Se așteaptă ca acest grup naval să ajungă în apele Mediteranei în aproximativ două săptămâni, au declarat oficialii americani citați de WSJ.
Această intensificare a efortului militar american este menită să descurajeze puterile regionale să se implice în războiul dintre Hamas și Israel.
Miercuri, SUA au confirmat că portavionul USS Gerald R. Ford și navele din grupul său de atac - dintre care unele au capacități nucleare - au ajuns în estul Mării Mediterane.
Nu este clar, momentan, dacă ambele portavioane americane vor rămâne în zonă pentru a limita șansele de escaladare a conflictului.
Între timp, Forțele de Apărare Israeliene, IDF, au anunțat că primul avion cu armament american a sosit la baza aeriană Nevatim din sudul Israelului în cursul nopții de marți.
"Cooperarea dintre armatele noastre este o parte esențială pentru asigurarea securității regionale și a stabilității în timp de război", a declarat IDF pe rețeaua X (Twitter).
Gesturile de sprijin militar sunt dublate de cele diplomatice.
Șefii diplomațiilor din SUA și Marea Britanie merg în Israel
Astfel, ministrul britanic de Externe, James Cleverly a sosit în Israel, potrivit guvernului de la Londra.
"Ministrul de Externe a sosit astăzi în Israel pentru a demonstra solidaritatea de nezdruncinat a Regatului Unit cu poporul israelian, în urma atacurilor teroriste ale Hamas", a declarat un purtător de cuvânt.
Cleverly se va întâlni cu supraviețuitori ai atacurilor Hamas și cu lideri israelieni de rang înalt.
Anterior, Departamentul de Stat al SUA a anunțat prezența în Israel și Iordania a secretarului de stat Antony Blinken, în perioada 11 - 13 octombrie.
Foto: Portavionul USS Dwight Eisenhower